חדש על המדף

מטבוליזם של תזונת פחמימות ושומנים
לקטלוג זכריה מדר, סיגל סופר, שרית ענבי
מטבוליזם של תזונת פחמימות ושומנים
... ההתפתחות המהירה של הטכנולוגיה בתעשיית המזון התרחשה בד בבד עם התפתחות מדע התזונה...

המזון משפיע באופן שונה על אנשים שונים ובשלבים שונים בחייהם: מינקות, לילדות, התבגרות, בגרות, הריון והנקה, ועד לזקנה. לדוגמא, הדרישות האנרגטיות הן אינדיבידואליות ותלויות בגיל, במין וברמת הפעילות הגופנית...

כיום, מתמקד המחקר התזונתי, באופן מעמיק, באלמנטים תזונתיים רבים ושונים: בתהליכי העיכול, הספיגה, והמטבוליזם שהם עוברים ובסך השפעותיהם על גופינו. המחקר התזונתי המודרני חוקר את ההשפעות של רכיבים תזונתיים שונים על גופינו ברמות שונות ובשנים האחרונות עוסק גם בהשפעותיהם על ביטויים של הגנים האנושיים...

תזונה נכונה ומותאמת אישית יכולה להאריך חיים ולשפר את איכותם. תזונה "חכמה" יכולה למנוע מחלות, לעכב את הופעתן והתפתחותן ולעזור בטיפול במחלות קיימות. לא רחוק היום בו יקבל כל אדם תזונה המתאימה לו אישית, על בסיס מיפוי מטענו הגנטי ובכך ישפר את אורך ואורח חייו.

הספר שלפניכם משתדל להקיף את הידע שנצבר בנושאים שהוזכרו ורבים נוספים. הוא מיועד בעיקרו לאנשי המקצוע בתחום התזונה... ספר זה נכתב על סמך הוראה רבת שנים של תלמידי בית הספר למדעי התזונה...