חינוך במרחבים רב-תרבותיים: מפגשים בין תרבויות בבית הספר ובהכשרת מורים
|
|
עורכים: רחל שגיא, ליאת ביברמן-שלו, יצחק גילת
|
חינוך במרחבים רב-תרבותיים מזמין את הקורא למסע עשיר ומעניין עם אחת התופעות המרכזיות במערכת החינוך בישראל: מפגש בין תרבויות שונות המתקיים מגן הילדים עד מוסדות ההשכלה הגבוהה. אסופת המאמרים שלפניכם מציגה אוסף של מחקרים המביאים את קולותיהם של קבוצות תרבותיות שונות בחברה הישראלית אשר נפגשות ביניהן במערכת החינוך.
לספר שלושה שערים: השער הראשון מזמן לקורא מפגש כללי עם התופעה של רבגוניות תרבותית שהולכת ומתרחבת בעקבות תהליכי הגלובליזציה. השער השני מזמין את הקורא להיכנס לבתי ספר שבהם מתקיימים מפגשים בין מורים מקבוצה תרבותית המוגדרת כקבוצת מיעוט, לבין תלמידים וצוות חינוכי מקבוצת הרוב. השער השלישי מכניס את הקורא בשערי האקדמיה ומאיר תהליכים וסוגיות של רבגוניות תרבותית בהכשרת מורים.
הספר מסתיים ביומן מסע שכתב סטודנט במכללת לוינסקי לחינוך, בן למשפחה ערבית-מוסלמית שחיה בעיר לוד כבר ארבעה דורות. הוא הצטרף למשלחת של סטודנטים וחברי סגל אשר יצאה לסיור במחנות השמדה בפולין. יומן המסע נכתב לקראת המסע לפולין ובעקבותיו. היומן נחתם בתובנה שהתגבשה אצלו בעקבות החוויה המטלטלת. תובנה זו מהווה חלק ממגוון התובנות המוצגות בספר, אשר בתורן עשויות לסייע לנו לפסוע צעד אחד קדימה לקראת חברה סובלנית שמטפחת את השונה בקרבה.
ד"ר רחל שגיא היא חוקרת בכירה ברשות המחקר במכללת לוינסקי; מחקריה עוסקים בחיים משותפים. פרסמה ספר שירה ושלושה ספרי פרוזה.
ד"ר ליאת ביברמן-שלו היא סוציולוגית חינוכית וראש החוג לחינוך במכללת לוינסקי לחינוך; מחקריה עוסקים בהיבטים של צדק בחינוך, תרבויות דיסציפלינריות וקידום הכשרת מורים בעידן הגלובלי.
פרופ' יצחק גילת הוא פסיכולוג, מרצה במכללת לוינסקי לחינוך; עומד בראש רשות המחקר במכללה. מחקריו עוסקים בהתמודדות עם מצבי לחץ ומצוקה במערכת החינוך ובסוגיות של חינוך וחברה בהכשרה להוראה.
|
|