בשליחות הלב: מאולמות המשפט לעולמות השבויים והנעדרים
|
|
אורי סלונים
|
כבר כשהיה עורך דין צעיר, בראשית דרכו, החליט אורי סלונים שלא ישקיע את כל חייו ברדיפה אחר הקריירה ויחיה הפוך: במקום לחכות לפנסיה כדי לעשות את מה שהוא רוצה - יעשה זאת בכל יום ויום בחייו. הוא רק לא חלם שימצא את עצמו מעורב כמעט בכל הפרשות הגדולות במדינה, פועל בהתנדבות למען שוביי ונעדרי צה"ל ושותף למבצעים חשאיים חובקי עולם.
סלונים היה בין מייצגי הבנקים במשפט ויסות המניות - וגם עורך הדין ששיכנע את לקוחו האופנובנק להחזיר את הכסף ששדד. כמי שלקח חלק בוועדות החקירה הממלכתיות שעסקו באירועי סברה ושתילה, קו 300 ורצח רבין, נחשף לאחורי הקלעים של הפרשות המסעירות הללו.
אבל את עיקר חייו הקדיש סלונים לנושא השבויים והנעדרים. במשך עשרות השנים שבהן עסק בתחום, תחת שבעה שרי ביטחון, בנה תפקיד ייחודי שלא היה כמוהו בעבר: "הנוקש בדלתות", שדואג שהנושא לא ירד מסדר היום, יוזם מבצעים ברחבי העולם, וגם - ואולי בעיקר - מי שעומד תמיד לרשות משפחות השבויים והנעדרים ומשמש להם אוזן קשבת וכתף תומכת. בגילוי לב כותב סלונים על היחסים הרגישים והמורכבים עם המשפחות ומספר לראשונה על פגישותיו החשאיות באירופה עם שני אחיו של מוסטפא דיראני, האיש שחטף את רון ארד. חשיפת המבצע המיוחד של המוסד - שבאופן יוצא דופן השתתף בו אזרח מהשורה - הותרה לראשונה, 26 שנה לאחר קיומו, בספר זה.
ב-1992 הצטרף סלונים לארגון וראייטי, האגון הגדול בעולם לסיוע לילדים בעל צרכים מיוחדים, והוא מכהן עד היום כיו"ר וראייטי ישראל. סלונים היה לישראלי הראשון והיחיד עד כה שנבחר לתפקיד נשיא וראייטי העולמי.
את מסעו המרתק של סלונים בין תחנות חייו משלימים פרקים מיוחדים שכתבו אנשים שנקרו בדרכו והיו שותפיו לדרך, בהם קצינת נפגעים ותיקה שהגורל הביא את השכול לביתה שלה, ובני משפחות הנעדרים, שפותחים צוהר לחיים בצל אי-הוודאות האיומה. סיפורו וסיפורם הם סיפורנו שלנו.
|
|