חדש על המדף

נפש בשיקום: פסיכולוגיה של אנשים עם מוגבלות
לקטלוג ד"ר אייל חלד
נפש בשיקום: פסיכולוגיה של אנשים עם מוגבלות
נפש בשיקום מתאר את דרכם של מבוגרים וילדים המתמודדים עם מגבלה פיזית או מנטלית אשר דורשת מהם להסתגל מבחינה רגשית לקושי שעמו הם מתמודדים, ועושה זאת מנקודת מבט ייחודית של טיפול פסיכולוגי, המסופר על ידי פסיכולוגים שיקומיים שונים.

גולן נפצע קשה במלחמת לבנון השנייה, ומתמודד עם ההשלכות של פגיעת ראש;
נדב, בן 10 עם לקות אורתופדית מולדת שמנעה מרגלו להתפתח, נאבק על מקומו בין בני כיתתו;
רינה מתמודדת עם חזרתה של מחלת סרטן השד, ומול חוסר הוודאות בנוגע להמשך חייה;
מאיר נפצע מנפילת טיל גראד, סובל מפוסט-טראומה, ואינו יודע כיצד נפשו תישא את שתי הפגיעות.

אלה רק חלק מהמקרים המתוארים בספר, אשר פותח לראשונה נתיב לתוך נפשו של אדם עם מוגבלות, דרך הטיפול הפסיכולוגי שהוא עובר במהלך השיקום שלו. כל המקרים אמיתיים ומתארים את התהליך הנפשי שעברו המטופלים הללו כחלק מהתמודדותם. המקרים מובאים בצורה מלאה ומרגשת על מנת לחשוף את הקורא לחוויה המורכבת והעדינה של הסתגלות לחיים עם מגבלה, תוך שזירת נקודת מבטו של המטפל בתוך התהליך. br>
> חלקו השני של הספר מוקדש להעמקה עיונית בעולם השיקום בכלל, ובעולם הטיפול הנפשי-שיקומי בפרט. המחבר מנסה להבהיר את ייחודיותה של ההשקפה השיקומית, תהליכים נפשיים בתגובה למוגבלות, כיצד תופסת החברה אנשים עם מוגבלות, וגם מעט על מאפייני העבודה הפסיכולוגית השיקומית.

השילוב בין שני החלקים, האישי והעיוני, מאפשר התבוננות עמוקה ורחבה על מקטע הטבוע עמוק בחברה הישראלית - התמודדות עם מגבלה, ועל כוחה של הנפש האנושית לשאת את הקשה ביותר ולמצוא תקווה בתוך העצב והייאוש.

ד"ר אייל חלד הוא פסיכולוג שיקומי ונוירופסיכולוג מומחה-מדריך. הוא פסיכולוג אחראי במערך לשיקום נוירולוגי בבית החולים השיקומי "שיבא" בתל השומר, חוקר ומרצה באוניברסיטת אריאל ובעל קליניקה פרטית.