חדש על המדף

הפינגווין והלווייתן: ניצחון שיתוף הפעולה על האנוכיות
לקטלוג יוחאי בנקלר
הפינגווין והלווייתן: ניצחון שיתוף הפעולה על האנוכיות
ויקיפדיה לא היתה אמורה לעבוד.
בני האדם לא היו אמורים להשקיע מזמנם, מִרצם והידע שלהם על מנת לתרום לאחר.
אבל הם כן.

המציאוּת מוכיחה שהקפיטליזם הקהילתי הערכי מנצח. שהמוטיבציה העיקרית של בני האדם אינה אנוכיוּת. שאין גבול לְמה שנוכל להשיג בעבודת צוות. שרובנו משתפֵי פעולה באופן עקבי משמעותי. שתמריצים כספיים אינם חזות הכול. שהאינטרנט הזריק המון חופש למערכת, חופש שמדרבן ביטוי משותף. שאתרים גדולים באינטרנט מתבססים על תוכן המתקבל משיתוף המשתמשים.

הפינגווין והלווייתן הוא קריאת תיגר של פרופסור יוחאי בנקלר על מיתוס האנוכיוּת ועל הדרך שבה אנו תופסים את טבע האדם. בעזרת שלל דוגמאות מרתקות ומפתיעות מהחיים ומתחומי המדע השונים הוא מציע אלטרנטיבה מבוזרת המבוססת על שיתוף פעולה, החל בעסקים שלנו וכלה בחיי היומיום.

יוחאי בנקלר הוא ישראלי-אמריקני, פרופסור למשפטים מאוניברסיטת הרווארד, הזר הראשון שהתמחה בבית המשפט העליון האמריקני. נחשב למומחה המוביל בתחום הקניין הרוחני ולתיאורטיקן החשוב של תעשיית התקשורת והאינטרנט. איש חזון שטבע מונחי יסוד לשיח בתחום כלכלת המידע המודרנית המרושתת, ומהראשונים שהעלו ספרות אקדמית לשימוש פתוח של המשתמשים. ספרו הקודם, "עושר הרשתות" (The Wealth of Networks), ראה אור ב-2006 וחולל מהפכה רעיונית בתחום.