חדש על המדף

התמודדות עם אפליית ערבים בשוק העבודה הישראלי
לקטלוג טליה שטיינר, בהנחיית מרדכי קרמניצר
התמודדות עם אפליית ערבים בשוק העבודה הישראלי
מדוע אפליית ערבים בשוק התעסוקה בישראל היא תופעה שכיחה, למה המסגרת המשפטית הקיימת אינה נותנת לה מענה יעיל, ומה תפקידם של המעסיקים בקידום השוויון בתעסוקה?

נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה, שהוקמה בישראל בשנת 2008 לטפל בתופעת האפליה בתעסוקה, היא גוף שיכול, וצריך, לא רק להגביר את האכיפה, אלא גם לשנות שינוי מהותי את הטיפול באפליה הקיימת בישראל בתחום התעסוקה על בסיס לאום. המפתח לשינוי הוא גיוס המעסיקים כשותפים פעילים בהובלת תהליכים פנימיים להסרת החסמים בפני שיתוף הערבים בשוק העבודה ולהגברת שוויון ההזדמנויות.

על רקע מחקר השוואתי הבוחן את הנציבות הישראלית לעומת נציבויות שוויון אירופיות, וכן את החובות החלות על מעסיקים בישראל בהקשרים של שוויון לעומת מודלים שהוחלו במדינות כגון צפון אירלנד, המחקר ממליץ על שינויים מוסדיים ושינויי מדיניות על מנת לטפל ביעילות רבה יותר בתופעה. בכוחם של שינויים אלה לשפר את מצב של הערבים בישראל ואף לתרום תרומה של ממש לכלכלה ולסולידריות החברתית במדינה.

עו"ד טליה שטיינר היא בעלת תואר שני במשפטים וחברה בצוות המחקר של הפרויקט 'שוויון והאוכלוסייה הערבית" של המכון הישראלי לדמוקרטיה.

פרופ' מרדכי קרמניצר הוא סגן נשיא למחקר במכון הישראלי לדמוקרטיה ופרופסור (אמריטוס) בפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית בירושלים. פרופ' קרמניצר עומד, בין השאר, בראש הפרויקט "שוויון והאוכלוסייה הערבית".