חדש על המדף

פיתוח אמנות הגישור: הרהורים על תיאוריה ומעשה
לקטלוג מריאן רוברטס
פיתוח אמנות הגישור: הרהורים על תיאוריה ומעשה
הגישור בצורתו העכשווית הינו יישום חדש ומתפתח של גישה עתיקה ואוניברסלית ליישוב סכסוכים. כיום גישור הינו שיטה מבוססת לפתרון מחלוקות בטווח רחב של מצבים – מקצועיים, במקום העבודה וחברתיים. אלה כוללים את המשפחה, הקהילה, מסחר, ארגונים, תעסוקה, סביבה וזירות בינלאומיות. הגישור מיושם כיום במידה גוברת בתחומים חוקתיים טיפוליים ובריאותיים חדשים עגון חזקה על הילד, הגנת הילד, דיור ורשלנות רפואית.

הספר מתבסס באופן בלעדי על ידע ועל ניסיון מעשי של מגשרים מובילים, העובדים במגוון תחומים, ומצביע על דיונים ואתגרים עכשוויים. אנשי מקצוע אלו מעלים הרהורים על הריגוש. המורכבות. הקושי והסיפוק בעבודתם. כמו גם על הדומה והשונה בין ובתוך תחומים שונים של פרקטיקת הגישור. הספר בוחן איכויות וגישות, סגנונות ודגמים ייחודיים של פרקטיקה, מסגרות מוסדיות ואידיאולוגיות אישיות.

הספר הוא כלי עזר חיוני לכל מגשר, ולבעלי מקצוע אחרים הרוצים לשפר את הבנתם על התיאוריה והמעשה של הגישור.

מריאן רוברטס היא פרקליטה ועובדת סוציאלית, ועובדת כמגשרת משפחתית משנת 1982 במשרד לגישור משפחתי של דרום מזרח לונדון. אחד משירותי הגישור המשפחתיים הראשיים בבריטניה. היא עמיתה בבית הספר לכלכלה ומדעי המדינה ועמיתת מחקר בביה"ס ללימודי המזרח ואפריקה באוניברסיטת לונדון. שם היא מלמדת פתרונות חלופיים ליישוב מחלוקות בתוכניות הבוגרים.