חדש על המדף

נעורים והקוד הבלתי-פורמלי: תנועת נוער במאה העשרים
ומקורות הנעורים הפוסט-מודרניים
לקטלוג ראובן כהנא
נעורים והקוד הבלתי-פורמלי: תנועת נוער במאה העשרים<br> ומקורות הנעורים הפוסט-מודרניים
בספר נעורים והקוד הבלתי-פורמלי מראה ראובן כהנא כיצד היה צופן של בלתי-פורמליות למכנה משותף לתופעות מגוונות של נעורים במאה העשרים. צופן זה נמצא מגשר בין תגובות הנוער לעולם המודרני ולעולם הפוסט-מודרני, תורם לעוצמתו המחדשת תדיר של הנוער וליכולתו להתמודד עם שינויים חברתיים ותרבותיים מהירים ואף כאוטיים.

במרכז הספר עומד ניתוח סוציולוגי של תופעת תנועת- הנוער. שלושה אבות- טיפוס של תנועות נוער - ה'וונדרפוגל" הגרמנית, 'הצופים' הבריטים וה'קומסומול' הסובייטית - מתוארים כדגמים של תגובה נעורית שעלתה במפגש רווי המתח שבין העולם 'הישן' למודרנה.

תנועות הנוער הארץ- ישראליות שאבו סמלים ורכיבים מבניים משלוש תנועות הנוער האלה ושילבו אותם עם רעיונות של הציונות ועם אתוס של שירות לאומה. שינויים במבנה ובאידיאולוגיה של התנועות במעבר מתקופת החלוציות של המדינה- בדרך לתקופה שלאחר הקמת מדינת ישראל ועד היום הזה נבדקים לאור זיקותיהן הפוליטיות של התנועות ובהקשר של התמורות של החברה הישראלית.

זהו החיבור היסודי והמקיף הראשון בתחומים האלה, והוא מיוסד על שנים רבות של הוראה ומחקר בנושאי הנעורים והחינוך הבלתי-פורמלי באוניברסיטה העברית בירושלים.

פרופסור ראובן כהנא הלך לעולמו בטרם עת בשנת תשס"ג. מספריו:
Legitimation and Integration in Developing Societies: The Case of India ;
'חינוך ועבודה: תהליכי סוציאליזציה מקצועית בישראל'; וספר על החינוך הגבוה בהודו שנמצא בהכנה לדפוס.