חדש על המדף

פרות קדושות: 100 מושגים כוזבים בתרבות הישראלית
לקטלוג עורכים: אלי רכס ושרה אוסצקי-לזר
פרות קדושות: 100 מושגים כוזבים בתרבות הישראלית
באמצעות 100 מושגים שכיחים בשפה העברית יוצר דרור גרין פוליגרף משוכלל, החושף את מעמקי הנפש האפלים של התרבות הישראלית. זהו מילון אישי, המנתץ באכזריות את הפרות הקדושות בלקסיקון הפוליטי של מדינת-ישראל, ומעלה לדיון את השאלות המהותיות ביותר, הנוגעות לזכות קיומה של המדינה.

הגזענות הנחבאת מאחורי 100 המושגים המוצגים בספר משותפת לימנים ולשמאלנים, לדתיים ולחילוניים, לפעילי שלום ולמתנחלים. הספר בוחן, בין השאר, את 'הזכות ההיסטורית' על ארץ ישראל, את כוחו המופרז של בית המשפט, את אפליית ערביי ישראל ואת גירוש המתנחלים מבתיהם.

דרור גרין נוגע בעצב הרגיש והחשוף, שאיש מאזרחי ישראל אינו יכול להתעלם מקיומו. זו נגיעה מכאיבה, לעיתים קרובות גם מקוממת, אך לא ניתן להתעלם מן השדים שהיא מעוררת. גם מי שאינו מקבל את הפירוש שמעניק דרור גרין למושגים המוצגים בספר לא יוכל שלא לשוב ולבחון באמצעותם את ערכיו, ולגלות את מקומו במדד הגזענות הישראלי.


דרור גרין, מייסד ומנהל 'קוגיטו, בית ספר לפסיכותרפיה', עובד כמטפל פרטי, מרצה ומדריך. מחבר הספרים 'פרויד נגד דורה' ו'טיפול נפשי, מדריך למשתמש'. עורך תיאורי-המקרים של פרויד בעברית. פרסם כשלושים ספרים לילדים ולמבוגרים, וביניהם 'צוות 4', 'אגדות האינתיפאדה', 'הסתלקותו של, אחריתו של, פטירתו של, מותו' ו'רצח בפורום החדש'.
בספרו האחרון, 'אחד העם וחזון המדינה הדו-לאומית', מנהל דרור גרין דיאלוג עם אחד-העם ומציע להעמיד טקסט אופטימי חדש אל מול האוטופיה הכוזבת שהציג הרצל ב'מדינת היהודים'.