חדש על המדף

סין בע"מ
לקטלוג טד סי. פישמן
סין בע
* בשנה שעברה נשלחו בסין 220 מיליארד הודעות טקסט בטלפוניים הסלולריים.

* שוק המכוניות הסיני גדל בקצב מסחרר. 74 מיליון משפחות סיניות כבר יכולות להרשות לעצמן לקנות מכונית. מספר המכוניות בסין ישיג בשנת 2025 את זה שבארצות הברית.

* בחמש-עשרה השנים הקרובות יעברו לערים 300 מיליון כפריים סינים.

* בסין מרווחים פועלי הטקסטיל בין 68 ל-88 סנט לשעה, לעומת הפועלים האמריקנים, שמרווחים כמעט 10 דולר לשעה.

סין נמצאת היום בכל מקום - שומעים עליה בחדשות, היא נושא לשיחה במקומות העבודה ולדאגה במעצמות העל, ונתקלים בה בכל גיחה אל נקודות המכירה של מגוון רחב של מוצרים.

כיצד קרה שמדינה ענקית, שהייתה כבולה בעברה באידיאולוגיה קומוניסטית, הפכה למרכז תוסס של קפיטליזם גלובלי? מהי משמעות העובדה שסין צומחת עכשיו בקצב מסחרר ושהיא משתמשת ב-40 אחוזים מהמלט בעולם וב-25 אחוזים מהברזל שלו? מהי ההשפעה הגלובלית של 300 מיליון כפריים סינים הנוטשים את חלקות החקלאיות שלהם ופונים אל הערים, בתנועת ההגירה הגדולה ביותר בהיסטוריה האנושית? מדוע מנהלות כיום רוב החברות הגדולות ביותר בעולם פעילות ענפה בסין, וכיצד זה משפיע על העובדים בשאר חלקי העולם? מה יקרה כאשר סין תוכל לייצר כמעט כל דבר- מחשבים, מכוניות, מטוסי ג'מבו ותרופות - במחצית העלות המקובלת בשאר העולם? הספר סין בע"מ משיב על כל השאלות המטלטלות והמדאיגות האלה.

המאמרים והדיווחים של העיתונאי הוותיק טד סי. פישמן התפרסמו במגוון עיתונים וכתבי-עת ברחבי העולם, בהם ניו-יורק טיימס, הרפר'ס, אסקווייר, יו.אס.איי טודיי, ג'י קיו ועוד. פישמן היה בעבר חבר בורסת הסחורות בשיקגו, וניהל את חברת הסחר שלו עד 1992. הוא מתגורר בשיקגו.