חדש על המדף

יהדות רדיקלית: פתיחת שער למבקשי דרך
לקטלוג אברהם יצחק (ארט) גרין
יהדות רדיקלית: פתיחת שער למבקשי דרך
ספר זה הוא קריאה אישית ועמוקה אל מחפשים רוחניים התרים אחר רבדים של תודעה אנושית שהוזנחו על ידי השכל הרציונלי-מדעי והעולם המודרני. זהו מכתב של אמת עבור המחפשים המקבלים את קיומן של מציאויות נוספות על אלו המוכרות ביום-יום, אך אינם נכנעים להן. זהו ספר לאלה המבקשים להחזיק באמונתם ובשאיפותיהם לתיקון עולם בד בבד עם שמירה על היכולת הביקורתית ועל זכותנו לשמור על הספק ועל הזכות לשאלות נוקבות.

יהדות רדיקלית הוא פריו של מסע חיפוש ממושך רוחני ואישי של אברהם יצחק (ארט) גרין, אך במסקנותיו ובהארותיו הוא פונה לכל קורא היוצא לחפש את דרכו ומתחיל להתעמק בשאלות החיים הפנימיים והאמונה. המחבר חוזר למקורות ישראל הקלסיים, מעמתם עם תפיסות המדע והעולם בן ימינו ומגלה יסודות וסמלים שעליהם אפשר להשתית את בניין היהדות מחדש עבור בני הזמן הזה. גרין אינו נרתע מן העיון התיאולוגי המעמיק ואף לא מן הצורך לערער על גישות שגורות ומקובלות. הוא משתמש בסיפור חייו ובלבטיו האישיים הכמוסים ביותר כדי לשרטט נתיבים מרגשים בתפילה ובאמונה. כך הוא נוהג בעיוניו על הצורך בחזרה לדיאלוג עם הטבע, עם מהות התפילה וכך הוא אף נוהג בטפלו בסוגיות שעל סדר היום הציבורי: יחסי ישראל והפלשתינאים ויחסי הקהילות היהודיות בישראל ובתפוצות.

חיבור זה הוא ספרו הנועז והחד-משמעי ביותר של גרין בתחום ההגות והאמונה היהודית. בגילוי לב וביושר עמוק הוא פורש כאן סדרה של מפתחות רוחניים הלוקחים את התרבות היהודית למדרגה חדשה, כאמונה וכדרך חיים המעזות להיענות לאתגרים הגדולים של ההווה ושל העתיד. פוסט מודרניזם, אבולוציה, אקולוגיה, מיסטיקה ופרקטיקות רוחניות מן המזרח ומן המערב זוכות כאן לגיבוש מיוחד ולמענה מאתגר בהקשר של יהדות זמננו. גרין מעז להתוות את הדרך שבה היהדות לא תתפקד כמוזיאון לתרבות היהודית אלא תפתח כלים ועוצמות רוחניות שמנסות להתמודד עם שאלות החברה והקיום הסבוכות ביותר והכואבות ביותר בחיינו.

הרב והפרופסור אברהם יצחק (ארט) גרין (יליד 1941) הוא מחשובי המנהיגים וההוגים הרוחניים היהודיים בארצות הברית. מייסד בית המדרש לרבנים "היברו קולג'" בבוסטון וכן חוקר בעל הישגים חשובים בתחום הקבלה והחסידות. תלמידו של הרב אברהם יהושע השל, מיסטיקן והוגה פורץ דרך בעולם ההתחדשות היהודית הפלורליסטית בארצות הברית ובישראל. כתביו תורגמו לעברית וזכו להשפעה גדולה על הקהילה הרוחנית והאינטלקטואלית האמריקאית והישראלית, בהם: בעל היסורים, מונוגרפיה ייחודית ועמוקה על רבי נחמן מברסלב (עם עובד, ספריית אופקים, 1980). ספרו ההגותי הראשון, בקשו פני - קראו בשמי (עם עובד, ספריית אופקים, 1997) זכה להשפעה כבירה על המחשבה היהודית בת זמננו.