חדש על המדף

מסות על אמנות ויהדות
לקטלוג שבא סלהוב
מסות על אמנות ויהדות
ספר זה מאגד אסופה של מסות השוזרת את תולדותיה של האמנות המקומית, יוצריה ואוצריה, במעשה ההגירה הגדול של התרבות היהודית המודרנית.

שבא סלהוב מעמידה בספרה שפה חדשה לחלוטין של ידיעה וחקירה, אשר תרה אחר "מפגש ממשי בין מיסטיקה במובנה הדתי-יהודי לבין יצירת אמנות פלסטית". אל מול חילוניות רדיקלית, היכולה רק לבכות מסורת שאבדה לבלי שוב, נוסטלגיה אינסופית ובלתי פתורה אל דמות האב ובית האם, מחברת שבא סלהוב את עולמותיה המבותרים של "התרבות העברית החדשה" לממשות חיה וקרועה. סלהוב מאירה אותה תוך כדי התבוננות משוטטת בין קירותיה של גלריה דמיונית. על קירות אלה היא מציבה את מיטב היצירות של האמנות החזותית היהודית המודרנית – זאת אשר נותרה כאופן הנאמן ביותר של ההתמודדות עם בעיות היסוד של הזהות היהודית, בעולם שבו "כל הנבואות ההיסטוריות מתגשמות כאופרה חרבה, (לאחר ...) התגלותו החלולה, המחוללת, של סוד שהיה לאין, לריק".

שבא סלהוב, משוררת, סופרת ומסאית, נולדה ב-1963 במעברת עקיר (לימים קרית עקרון) להורים שעלו מלוב. מחברת "עיר ונשיה" (פרס יהודה עמיחי לשירה, תשס"ד), "תורת החיתוכים", "מסע האותיות של תמרה", "עונת המשוגעים" והרומאן "מה יש לך, אסתר". מסותיה ראו אור בכתבי-עת מרכזיים (אלפיים, חדרים, סטודיו), ובספרי-אמן מויזאליים בארץ ובעולם.