חדש על המדף

האסירות היהודיות של רוונסריק: מי הן היו?
לקטלוג יהודית בובר אגסי
האסירות היהודיות של רוונסריק: מי הן היו?
הספר עוסק בפרק נשכח של תולדות השואה: קורותיהם של יותר מ-16 אלף אסירות – נשים, נערות – וכן של ילדים יהודים ¬– ברוונסבריק, מחנה הריכוז הנאצי האיום לנשים, מקורותיהם, תלאותיהם וגורלם. בספרה, שנמנה עם תחום הסוציולוגיה ההיסטורית המשווה, עמדה יהודית בובר אגסי על הרקע ועל התנאים של נשים ממוצא שונה ועל גורלן בחמש תקופות, במשך שש שנות קיומו של המחנה. כסוציולוגית היא חקרה את היחסים החברתיים בין האסירות היהודיות לבין עצמן וכן ביניהן לבין אסירות לא-יהודיות. כמו כן היא חקרה את הרקע החינוכי ואת צורות ההתנהגות המיוחדות לנשים היהודיות וכן את היחסים החברתיים בין האסירות היהודיות לבין עצמן וביניהן לבין אסירות לא-יהודיות.
לספר נלווה תקליטור ובו כל הפרטים הבסיסיים שהמחברת הצליחה לאסוף על אודות 16,363 אסירות היהודיות שהיו במחנה הריכוז רוונסבריק.

ד"ר יהודית בובר אגסי
כיהנה כמרצה וכפרופסור בחוגים לסוציולוגיה באוניברסיטאות שונות בישראל, בגרמניה, בשוודיה ובצפון אמריקה. תחומי עיסוקיה הם סוציולוגיה של העבודה ושל המגדר וסוציולוגיה מדינית. עבודת הדוקטור שלה (באוניברסיטת לונדון) עוסקת במחקר משווה של השלטון המקומי באנגליה ובארצות השפלה. מחקריה כוללים דיונים בתקשורת ההמונים באינדונזיה, בזכויות הפנסיה של נשים, בשיפור איכות העבודה בשוודיה, בהשוואת עמדות לעבודה של שני המינים, במעמד האישה בארצות שונות, ובתולדות תנועת הנשים. כמו כן היא ערכה אסופות מאמרים של מרטין בובר על פסיכולוגיה ופסיכותרפיה ואת ספרה של מרגריטה בובר – נוימן, " בשבח החירות וההומאניות". היא פרסמה ארבע מונוגרפיות, שישה ספרים ועשרות מאמרים מדעיים בעברית, באנגלית ובגרמנית. ספרה על הנשים היהודיות ברוונסבריק הופיע באנגלית ובגרמנית.