חדש על המדף

כמה יפה להיות יהודי:
עיצוב זהות לילדים יהודים בגרמניה בשנים 1938-1933
לקטלוג חנה לבנת
כמה יפה להיות יהודי: <br>עיצוב זהות לילדים יהודים בגרמניה בשנים 1938-1933
"כל נער וכל נערה יהודים אמורים למצוא כאן משהו שיגרום להם שמחה ויראה להם כמה יפה להיות יהודי. אתם אמורים ללמוד תמיד משהו מ-Kinder-Rundschau ולשאוב ממנו הרבה מאד הנאה ובידור. נספר לכם הרבה בייחוד, כמובן, על פלסטינה ועל חייהם של הילדים היהודים שם. אבל נעסוק כאן גם בכל דבר אחר החשוב לנו, היהודים".

(מתוך דבר המערכת בגיליון הראשון של Kinder-Rundschau באוקטובר 1933)


נידוים של הילדים ובני הנוער היהודים מבתי הספר ומחיי החברה בגרמניה עם עליית הנאצים לשלטון החיש את הצורך להנחיל להם תפיסות עולם חדשות שבהן ימצאו תקווה ונוחם. על אילו עקרונות תמכו הזרמים השונים את השקפות העולם החדשות שביקשו לעצב? מי היו בעבורם הדמויות הראויות להזדהות ולחיקוי? מדוע בחרו לפרסם דווקא טקסטים מסוימים ואילו אחרים להשמיט? מה מייחד את דמויות "האחר" בטקסטים שהתפרסמו?

בספר, שנכתב על בסיס עבודת הדוקטורט שלה, דנה ד"ר חנה לבנת בסוגיות האלו ובאחרות באמצעות ניתוח טקסטים לילדים ולנוער שהוציאו לאור ארבעת הזרמים המרכזיים ביהדות גרמניה בשנים 1938-1933. דרך הדיון מתגלה בבהירות עולמם המתמוטט של הילדים ובני הנוער היהודים בגרמניה בשנים ההן.

ד"ר חנה לבנת היא ראש מרכז ימימה לחקר ספרות ילדים ונוער ולהוראתה במכללה האקדמית בית ברל. נוסף על כך היא מרצה בתחום ספרות הילדים והנוער באוניברסיטת תל-אביב, במכללה האקדמית בית ברל ובמכללת סמינר הקיבוצים ומתרגמת יצירות ספרות למבוגרים, לבני נוער ולילדים מגרמנית, צרפתית ואנגלית.