חדש על המדף

פסיכיאטריה משפטית בישראל
לקטלוג עורכים: אלכסנדר גרינשפון,
יעקב מרגולין, אליעזר ויצטום
פסיכיאטריה משפטית בישראל
הספר פסיכיאטריה משפטית בישראל , הראשון בתחומו בשפה העברית, עוסק בנקודות המפגש הרבות שמתקיימות בין עולם הפסיכיאטריה לעולם המשפט: במישור הפלילי, במישור האזרחי, בפיקוח ובבקרה של בית המשפט על עבודתם של הפסיכיאטרים, וכן בסיוע שנותן הפסיכיאטר לבית המשפט בדרך של חוות-הדעת המקצועית.

בחלק מנקודות המפגש הללו מתעוררים גם חיכוכים והבדלי דעות, שכיחים ולגיטימיים כשלעצמם, שמקורם בהבדלים הטבועים במהותן השונה של החשיבה בפסיכיאטריה ובמשפט. עם זאת, הם גורמים לביקורת על עולם הפסיכיאטריה, וזו מביאה לעיתים לתחושות של תסכול וחוסר אונים בקרב הפסיכיאטרים. לעתים אף נראה כי הפסיכיאטרים והמשפטנים דוברים בשתי שפות שונות.

ספר זה נערך ונכתב מתוך מגמה לקרב בין שני המקצועות, והוא נועד לפתוח בפני הקורא צוהר עדכני על היבטים שונים בתחום הפסיכיאטריה המשפטית בישראל. פרק הספר דנים במושגי יסוד, בנושאים ייחודיים ובנושאים הקשורים בכשירות נפשית ובתיוג חברתי, וכן במספר סוגיות אבחוניות וטיפוליות בתחום הפסיכיאטריה המשפטית.

למי מכוון ספר זה? הוא נועד לאנשי מקצוע העוסקים באבחון ובטיפול בתחום הפסיכיאטריה ובמקצועות בריאות הנפש האחרים, אשר מבקשים להרחיב ידע בכל הקשור בהיבטים המשפטיים של מקצועם. קהל יעד נוסף הוא משפטנים אשר מעוניינים להכיר יותר היבטים כאלה ואחרים בתחום הפסיכיאטריה המשפטית, שבהם הם פוגשים במסגרת עיסוקם. כן מיועד הספר גם למקבלי השירות - אותם אנשים אשר החוק מחייב אותם לעבור הערכה פסיכיאטרית מקצועית לשם גיבוש מדיניות בעניינם (מתן פסק דין, קביעת נכות, קבלת רישיון לנהיגה או לנשק, עריכת צוואה, וכד'). נוסף עליהם מיועד הספר לקהל הרחב, אשר מעוניין לרכוש ידע בתחומי הפסיכיאטריה המשפטית מתוך שאיפה להבין טוב יתר אירועים ומידע שאליהם הוא נחשף באופן יומיומי.

הספר מהווה תרומה משמעותית להרחבת הדעת בתחום המרתק של הפסיכיאטריה והמשפט ולצמצום הפער שבין שני מקצועות חשובים אלה שעניינם אחד – האדם והתנהגותו.