חדש על המדף

דרמת ההדרמה: העברת מחנות הצבא
אל מטרופולין באר שבע מנקודת מבט אזרחית
לקטלוג ארז צפדיה, עמירם אורן, יגיל לוי
דרמת ההדרמה: העברת מחנות הצבא <br>אל מטרופולין באר שבע מנקודת מבט אזרחית
התוכניות להעתקת מחנות הצבא ממרכז הארץ אל חמישה אתרים במטרופולין באר שבע כבר אושרו בממשלה. על-אף התחושה שההחלטה להעתיק את המחנות למטרופולין באר-שבע זוכה לתמיכה פוליטית רחבה, עמדת ציבור האזרחים, שחי ופועל במטרופולין, לא נבחנה. ד"ר ארז צפדיה, ד"ר עמירם אורן וד"ר יגיל לוי, העוסקים בלימוד והוראה של יחסי צבא, מרחב, חברה ומדיניות, חברו למחקר משותף בסיוע הקרן למחקרי כלכלה וחברה לשם בירור סוגיית עמדת האזרחים בנושא העברת המחנות אל הנגב. "דרמת ההדרמה" מבוססת על פיתוח מודל איכותני ופרשני לניתוח מדיניות שמפענח את המשמעויות הסמליות שקהילות מייחסות להעברת המחנות. מעבר לדיון בהעתקת המחנות, "דרמת ההדרמה" חושפת סוגיות עכשוויות בנגב הנוגעת ליחסי חברה וצבא לאור שחיקת מעמדו של הצבא, פעילות אזרחית בנגב, חברה, סביבה ומאבקים לשמירתה.

ד"ר עמירם אורן הוא גיאוגרף, והוא עוסק זה כשני עשורים במעשה ובמחקר של הגיאוגרפיה של הביטחון בישראל. לאחרונה השלים, יחד עם רפי רגב, את כתיבת הספר שיראה אור בקרב ונושאו "ארץ בחאקי - מפת הביטחון של ישראל". עמירם אורן הוא עמית מחקר במכון ון ליר בירושלים ובקתדרת חייקין לגיאואסטרטגיה באוניברסיטת חיפה. עבודת הדוקטורט שכתב (2003) בחוג לגיאוגרפיה באוניברסיטת חיפה עסקה בנושא "צבא ומרחב במדינת ישראל - שימושי הקרקע של צה"ל ממלחמת העצמאות ועד מבצע סיני (1956-1948)."

ד"ר יגיל לוי חוקר את משולש היחסים צבא-חברה-פוליטיקה ומלמד במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית באוניברסיטת בן-גוריון. ספריו הם
Trial and Error: Israel's Route from War to De-Escalation (1997);
צבא אחר לישראל: מיליטריזם חומרני בישראל (2003); מצבא העם לצבא הפריפריות (2007);
Israel's Materialist Militarism (2007)
.

ד"ר ארז צפדיה מרצה בכיר במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר. הוא חוקר היבטים מרחביים של מדיניות ציבורית. קיבל דוקטורט מאוניברסיטת בן גוריון בנגב בשנת 2003 והיה עמית ליידי דיוויס באוניברסיטה העברית בשנת 2003.