חדש על המדף

אי/שוויון
לקטלוג עורכים :אורי רם, ניצה ברקוביץ
אי/שוויון
הספר אי/שוויון מחזיר אל מרכז הדיון החברתי את מושגי ה"שוויון" ו"אי השוויון", שבשני העשורים האחרונים איבדו את מקומם לטובת מושגים כמו "שוני" או "הבדל". הספר מציע לסטודנטים, לחוקרים ולפעילים חברתיים סדר יום מחודש, שיש בו מיזוג ואיזון בין מושגי השוויון המודרניסטיים ובין מושגי השוני וההבדל הפוסט-מודרניסטיים. הספר מכנס 48 פרקים העוסקים בצמתים שונים ובהיבטים שונים של אי שוויון: השכלה, חלוקת הכנסות, ניעות חברתית, כלכלה פוליטית, הגירת עבודה, פסיכולוגיה כלכלית, הון תרבותי, דימויים בתקשורת, צדק חלוקתי, ליברליזם, מרכסיזם, פמיניזם, פוסט-קולוניאליזם, מדינת הרווחה, שוק העבודה, צבאיות, דמוקרטיה, אזרחות, משפט, חינוך, בריאות, גיל, אתניות, מיניות, מגדר, אזור ומרחב, טריטוריאליות, סביבה ורשויות מקומיות, זכויות אדם, זכויות חברתיות, אפליה בתעסוקה והעדפה מתקנת, אליטות, ריבוד ומחאה חברתית, ניהול, צריכה, גלובליזציה, רשתות חברתיות ומשפחה - אלה הם רק חלק מן הנושאים הנידונים בספר.
את פרקי הספר אי/שוויון כתבו חוקרים ומרצים מן המיטב, מן המחלקות לכלכלה, לסוציולוגיה, לפסיכולוגיה, לחינוך, למדע המדינה, לעבודה סוציאלית, לתקשורת ועוד, מן האוניברסיטאות וממכוני המחקר בישראל. הספר מאורגן על פי סדר אלפביתי של הנושאים.
את הספר אי/שוויון ערכו אורי רם וניצה ברקוביץ. אורית קמיר תרמה מאמר מבוא על הפילוסופיה של השוויון.


אורי רם הוא מרצה במחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון. את התואר השלישי קיבל מהאוניברסיטה The New School for Social Research בניו יורק. פרסם מחקרים אקדמיים רבים בתחומים: לאומיות, זיכרון קולקטיבי, סוציולוגיה של הידע, סוציולוגיה פוליטית וגלובליזציה. בין השאר פרסם את הספרים: הגלובליזציה של ישראל: מק'וורלד בתל אביב, ג'יהאד בירושלים (רסלינג 2005)... הוא ערך את הספר החברה הישראלית: היבטים ביקורתיים (רסלינג 2006) [...]

ניצה ברקוביץ היא מרצה במחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון. את לימודי הדוקטורט סיימה באוניברסיטת סטנפורד שבארצות הברית בשנת 1995. מחקריה עוסקים בגלובליזציה, אזרחות, מיגדר וזכויות אדם. פרסמה את הספר :
From Motherhood to Citizenship Women's Rights and International Organizations
(Johns Hopkins University Press, 1999) [...]